Én, mint magát tudatosan alakító egyén, azt gondoltam, a szakdolgozatom idején is ügyesen fogok kormányozni… mire azonban a kivitelezésre került a sor, már nem éreztem magam igazán szervezettnek.

Dolgozatom témája nehezen körvonalazódott, s a Tündével való első találkozásunk alkalmával is új, de végre végleges formát öntött. A közeli határidő mindkettőnk arcára ráfagyasztotta a mosolyt, azonban a kételyt egy pillanat alatt felváltotta a szilárd elhatározás, a kölcsönös bizalom. Ennek oka részemről érthető, hisz nem volt más választásom, a dolgozatnak időben el kellett készülnie. Az azonban, hogy Tünde sem érezte kevésbé magáénak a témát s a feladatot, minden elvárásomat felülmúlta. Ekkor még keveset tudtam szakmai múltjáról, oktatási tapasztalatáról, viszont az a hozzáállás, amit már ekkor is tanúsított, azonnali szimpátiát váltott ki belőlem.

A közös munka során minden szó teremtő erővel bírt. Tisztán láttuk mi a cél, a határidőket együtt fogalmaztuk meg, az előre meghatározott találkozók gyakorisága és időtartama jól meghatározott volt, s azt mondhatom, minden menetrend szerint működött. Visszajelzései ösztönzőleg hatottak rám, s egyértelmű irányt mutattak.

A közös munka a legjobban hozta ki belőlem, melynek felidézése máig egy meghatározó élmény a számomra. Tünde rendszerezett tudása, példaértékű hozzáállása még inkább elkötelezetté tett engem is a minőségi munkavégzésre. Kivételesnek érzem magam, amiért teljes vállszélességgel szüntelen támogatott.

Elismeréssel tartozom az elkötelezettségért, az érdemi segítségért. Jó szívvel és nagy elégedettséggel buzdítalak benneteket is a közös értékteremtésre.

Egy dolgot azonban ne feledjetek: befektetés nélkül nincs eredmény!

Szabó Petra

Emlékszem arra, amikor először olvastam Tünde írását a civil szervezetek elemzéséről, egyszerűen lenyűgözött a szaktudásával. Minden betű illett a helyére, könnyed és olvasmányos volt a szövege.

Mivel az alapképzéses szakdolgozatom témája a civil szervezeti kommunikációról szólt, reméltem, hogy ő is a csapat tagja lesz. Első témavezetőm, dr. Kádár Magor egyetemi docens ajánlotta őt. Szerencsés voltam és elfogadta a témavezetői felkérésemet. 

Tündével a közös munkánk alapját a folyamatos kapcsolattartás, a határidők betartása és legfőképp a bizalom képezte. Bíztam abban, hogyha elakadok egy elemzési résznél Tünde biztosan segíteni fog és irányt mutat majd! 

Így is volt, irányt mutatott egészen a célig!

Első közös sikerünk az alapképzéses szakdolgozatom elkészítése volt, majd a második a magiszteri szakdolgozatom, melyet bemutattam a XXII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián (ETDK), ahol a Kommunikáció szekcióban a III. helyezést értem el.

Fontos számomra, hogy Tündével a közös munkánk során kialakult egy baráti kapcsolat is.

Ha lehetőség adódik rá, akkor biztosan találkozunk és együtt kávézunk. Köszönöm neki az iránymutatást! 

Ha jelenleg szakdolgozat írási nehézségekkel küzdesz szívből, illetve tapasztalatból is ajánlani tudom Tündét!

Dénes Kinga

about image