Kedves Tünde,

Nagyon sokat segítettél a DBU interjúra való felkészülésben. Szakértelmednek köszönhetően a közös munkánk gyümölcsöző volt, mivel elnyertem a nemzetközi ösztöndíjat. Hamarosan kitérek, hogy mit is foglalt magába ez a felkészülés.

De mindezek előtt, bizalommal ajánlom Tündét bármilyen nemzetközi ösztöndíj-interjúra történő felkészítésre! Elsősorban Tünde nagyon rugalmas volt, amely az órák időpontjait illeti. Számomra hihetetlenül nagy előnyt jelentett, hogy online történtek a konzultációk, mivel másként a közös munka nem valósulhatott volna meg. Habár ez a felkészülés egy aránylag új kihívás volt Tünde számára is, nagyon hasznos tanácsokkal látott el.

Na de mit is jelentett ez a felkészülés? Első lépésként az általam készített bemutatót (amely többnyire a kutatási tervet foglalta magába) értékelte ki, majd a továbbiakban a felkészülés nagyon strukturált és kidolgozott ütemterv szerint történt a Tünde által javasolt segédanyagok felhasználásával. A kérdéseim megválaszolásai lényeges szerepet töltöttek be. Ki szeretném emelni Tünde kreativitását és hozzáértését, amely bármilyen jellegű probléma megoldását illeti. Az órák nagymértékben hozzájárultak az angol tudásom frissítéséhez és gyakorlásához, mivel nagyon sokat gyakorltunk. Mindezek mellett a házi feladatok is fontos szerepet töltöttek be a felkészülésben. Közös munkánknak köszönhetően önbizalommal és magabiztos hozzáállással sikeresen szerepeltem az interjún.

Szeretnék még egyszer köszönetet mondani a bátorításért, a javaslataidért, a hozzáállásodért!

Remélem, hogy a közös munkát hamarosan folytatjuk megcélozva a CAE-ra történő felkészülést!

Köszönettel, szeretettel és üdvözlettel,

Bíborka (24)

Kedves Tünde,

Leírhatatlanul sokat segítettél ebben az évben az angol tudásom felhozásában, frissítésében, gyakorlásában. Szeretnék bátorítani mindenkit a tapasztalataim megosztásával, aki hozzád fordulna, hogy bátran tegyék ezt.

Nagyon rugalmasan álltál a tanításomhoz mind időpontok, mind szakmaiság tekintetében. Persze volt egy heti alkalom, amit előre betettünk a naptárba, de ha sürgős munkahelyi feladatom lett, át tudtuk tenni. Illetve te előre meghatároztál mindig egy témát a következő lépésnek, de hogyha feljött egy munkahelyi szituáció (például prezentálnom kellett), akkor arra is szívesen gyakoroltál velem. Nagyon sok helyzetben tudod támogatni a tanítványaidat – akadémiai tudásod nagyfokú, így akár tanulmányok megírásában is tudsz segíteni, a munkahely keresés témában is sok tippet tudtál adni nemcsak bátorítással, hanem konkrét tanácsok megfogalmazásával is – persze szigorúan angolul! Sokféle vizsga felkészítő anyagait ismered, nagyon sok hasznos anyagot küldtél nekem házi feladat gyanánt.

Úgy gondolom, hogy Neked köszönhető, hogy most már nemcsak az üzlet feleimmel tudok nyugodtan kommunikálni, hanem könnyebben beszélek végig akár egy állásinterjút különböző nemzetiségű emberekkel – ez elég nagy lépés ahhoz képest, hogy egy évvel ezelőtt még a beszélgetéseinken is alig tudtam kinyögni 1-1 értelmes mondatot. Könnyebben prezentálok úgy általánosságban is, mert ehhez is volt jó anyagod – tehát Veled nemcsak az angol tanulás lesz érdekesebb, hanem más skillek fejlesztésében is tanító és partner vagy. Ezt csak fűszerezi az érdekes személyiséged, könnyű veled beszélgetni, kedves és megértő vagy, ha valaki a házi feladatát kicsit késve készíti el, akkor sem teremted le. Úgyis mi tanítványok felelünk a saját fejlődésünkért nagyrészt.

Nekem kifejezett könnyebbséget jelentett, hogy online tartottuk az órákat a pandémia miatt, de egyáltalán nem tűnt úgy, hogy ez hátráltatna minket, sőt igazából ugyanolyan hatékonyságúak maradtak az óráink, mint mikor még személyesen kezdtünk el közösen dolgozni. Így bátran javaslom másnak is, hogy tanuljon ebben a formában Veled.

Mindig elküldted, amit megígértél, akár anyagokról, akár más linkekről volt szó. Megbízhatóan mindig betartod, amit előre megígérsz.

Szeretnék köszönetet mondani még egyszer a sok jóért, amit Tőled kaptam és természetesen ahogy megbeszéltük, szeretném folytatni a közös munkát. A határ a csillagos ég – azt hiszem, ha a skót akcentust is megértem már és folyékonyan tárgyalok angolul, akkor megcélzok valamilyen Cambridge vizsgát, legalábbis felkészülés szintjén. Hála Neked, az is lehet, hogy külföldi álláslehetőségeket is megpályázom.

Köszönettel,

M. Adrienn (30)

Én, mint magát tudatosan alakító egyén, azt gondoltam, a szakdolgozatom idején is ügyesen fogok kormányozni… mire azonban a kivitelezésre került a sor, már nem éreztem magam igazán szervezettnek.

Dolgozatom témája nehezen körvonalazódott, s a Tündével való első találkozásunk alkalmával is új, de végre végleges formát öntött. A közeli határidő mindkettőnk arcára ráfagyasztotta a mosolyt, azonban a kételyt egy pillanat alatt felváltotta a szilárd elhatározás, a kölcsönös bizalom. Ennek oka részemről érthető, hisz nem volt más választásom, a dolgozatnak időben el kellett készülnie. Az azonban, hogy Tünde sem érezte kevésbé magáénak a témát s a feladatot, minden elvárásomat felülmúlta. Ekkor még keveset tudtam szakmai múltjáról, oktatási tapasztalatáról, viszont az a hozzáállás, amit már ekkor is tanúsított, azonnali szimpátiát váltott ki belőlem.

A közös munka során minden szó teremtő erővel bírt. Tisztán láttuk mi a cél, a határidőket együtt fogalmaztuk meg, az előre meghatározott találkozók gyakorisága és időtartama jól meghatározott volt, s azt mondhatom, minden menetrend szerint működött. Visszajelzései ösztönzőleg hatottak rám, s egyértelmű irányt mutattak.

A közös munka a legjobban hozta ki belőlem, melynek felidézése máig egy meghatározó élmény a számomra. Tünde rendszerezett tudása, példaértékű hozzáállása még inkább elkötelezetté tett engem is a minőségi munkavégzésre. Kivételesnek érzem magam, amiért teljes vállszélességgel szüntelen támogatott.

Elismeréssel tartozom az elkötelezettségért, az érdemi segítségért. Jó szívvel és nagy elégedettséggel buzdítalak benneteket is a közös értékteremtésre.

Egy dolgot azonban ne feledjetek: befektetés nélkül nincs eredmény!

Szabó Petra

Emlékszem arra, amikor először olvastam Tünde írását a civil szervezetek elemzéséről, egyszerűen lenyűgözött a szaktudásával. Minden betű illett a helyére, könnyed és olvasmányos volt a szövege.

Mivel az alapképzéses szakdolgozatom témája a civil szervezeti kommunikációról szólt, reméltem, hogy ő is a csapat tagja lesz. Első témavezetőm, dr. Kádár Magor egyetemi docens ajánlotta őt. Szerencsés voltam és elfogadta a témavezetői felkérésemet. 

Tündével a közös munkánk alapját a folyamatos kapcsolattartás, a határidők betartása és legfőképp a bizalom képezte. Bíztam abban, hogyha elakadok egy elemzési résznél Tünde biztosan segíteni fog és irányt mutat majd! 

Így is volt, irányt mutatott egészen a célig!

Első közös sikerünk az alapképzéses szakdolgozatom elkészítése volt, majd a második a magiszteri szakdolgozatom, melyet bemutattam a XXII. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencián (ETDK), ahol a Kommunikáció szekcióban a III. helyezést értem el.

Fontos számomra, hogy Tündével a közös munkánk során kialakult egy baráti kapcsolat is.

Ha lehetőség adódik rá, akkor biztosan találkozunk és együtt kávézunk. Köszönöm neki az iránymutatást! 

Ha jelenleg szakdolgozat írási nehézségekkel küzdesz szívből, illetve tapasztalatból is ajánlani tudom Tündét!

Dénes Kinga

about image